top of page

Implantologie  

Over tandheelkundige inplantaten:

Een tandheelkundig implantaat is een klein, maar sterk element dat gemaakt is van metalen die goed worden verdragen door het lichaam (Biocompatibel). Het implantaat wordt onder plaatselijke verdoving in het kaakbot geplaatst op de plek van de ontbrekende tandwortel en fungeert als ondersteuning voor de tand.

De genezingsfase duurt tussen de 6 en 12 weken, afhankelijk van de persoonlijke medische toestand. In deze periode groeit het kaakbot stevig vast aan het implantaat. Als de wond is genezen, fungeert deze kunstwortel als basis voor het bevestigen van kronen, bruggen of een volledige gebitsprothese.

Materialen en oppervlakken van Straumann-implantaten:

Titanium is een biocompatibel metaal dat niet toxisch (giftig) is en goed wordt verdragen door het lichaam. Titanium heeft vele medische toepassingen waaronder gebruik in chirurgische instrumenten en implantaten, waarbij de sterkte en het lage gewicht van het materiaal van belang is.

Een van de belangrijkste medische toepassingen is in implantaten. Titaniumimplantaten hebben bewezen dat ze zeer goed kunnen hechten aan levend bot en tientallen jaren meegaan.

bottom of page